«Запоріжкокс» завершив модернізацію коксових батарей

«Запоріжкокс» в рамках реалізації програми оновлення виробничих потужностей завершив черговий етап модернізації коксових батарей № 5-6. Інвестиції склали близько 139 млн гривень.

Згідно з програмою модернізації і реконструкції коксового виробництва, у 2020 році на коксових батареях № 5-6 ПрАТ «Запоріжкокс» проведено ремонт 26 простінків камер коксування, виконано заміну елементів армування, броней і анкерних колон на печах. З машинної та коксової сторін батарей проведена перекладка крайніх вертикаль і установка нових дверей на камерах коксування. Виконано ремонт газової арматури.

З метою забезпечення безпеки виконання робіт на КБ № 5 проведено капітальний ремонт кінцевого майданчика – замінені металоконструкції, бетонне перекриття, встановлені нові сходові марші й огорожі.

«Не дивлячись на коронакризу, «Запоріжкокс» продовжує планомірно виконувати взяті на себе зобов’язання по модернізації виробничих потужностей і системному зниження навантаження на навколишнє середовище. Капітальний ремонт батарей дозволив нам не тільки утримати, але й збільшити виробництво коксу в 2020 році, без перевищення екологічних норм», – зазначив генеральний директор «Запоріжкоксу» Олександр Третьяков.

Капітальний ремонт проводився в умовах діючого виробництва, що дозволило утримувати стабільне виробництво коксу – за 2020 рік на підприємстві вироблено 853,12 тис. тонн доменного коксу, що вище на 3% від показників 2019 року.

Нагадаємо, програма реконструкції коксових батарей № 5-6 є одним з основних стратегічних проектів інвестиційної програми «Запоріжкоксу». Капітальний ремонт із загальним бюджетом 250 млн гривень стартував в 2017 році. Планується виконати його поетапно в умовах діючого виробництва до 2023 року.

Останні новини
Меню