«Запоріжкокс» завершив капітальний ремонт коксових батарей №5-6

Запоріжкокс” в рамках реалізації програми оновлення виробничих потужностей завершив п’ятирічний комплекс відновлювальних робіт на коксових батареях № 5-6. Інвестиції в оновлення основних виробничих агрегатів підприємства за весь період склали близько 400 млн гривень.

Капітальний ремонт коксових батарей № 5-6, який стартував у 2016 році, є одним із основних стратегічних проектів інвестиційної програми «Запоріжкокса».

«Від справної, стабільної роботи коксових батарей залежить робота не тільки коксовиків, а й наших споживачів – металургів. Капітальне відновлення батарей дозволить продовжити термін експлуатації агрегатів та збільшити обсяги виробництва без додаткового навантаження на навколишнє середовище», – зазначив генеральний директор «Запоріжкокса» Олександр Третьяков.

В рамках програми на кокосових батареях виконано ремонт усіх 122 камер коксування, проведено заміну елементів армування, броней та анкерних колон на печах. З машинного та коксового боку батарей проведено перекладку крайніх вертикалів та встановлення нових дверей на камерах коксування. Виконано ремонт газопідвідної та газовідвідної арматури.

За рахунок відновлення вогнетривкої кладки печей підвищено газощільність камер коксування, що мінімізує попадання сирого коксового газу в опалювальну систему та скорочує викиди у навколишнє середовище.

Капітальний ремонт проводився в умовах діючого виробництва, що дозволило утримувати стабільний випуск доменного коксу.

Останні новини
Меню