«Запоріжкокс» реалізує програму модернізації коксових батарей

На ПрАТ «Запоріжкокс» діє довгострокова програма модернізації та реконструкції коксового виробництва. У 2020 році стартував черговий етап капітального ремонту коксової батареї № 6 із загальним бюджетом в 90 млн гривень. Основна мета ремонту – відновлення ресурсу і проектних характеристик обладнання, покращення якості продукції і зниження негативного впливу на навколишнє середовище.

У 2020 році в рамках капітального ремонту коксової батареї № 6 буде виконана перекладка 25 опалювальних простінків, заміна кладки, ремонт газовідвідного і газовідвідного обладнання. Перекладання крайніх вертикалів буде проведена в умовах діючого виробництва, що дозволить не зупиняти повністю коксову батарею, а продовжувати її експлуатацію, частково знизив виробництво. Крім того, з машинної і коксової сторони ремонтні роботи проводитимуться паралельно, що істотно скоротить ремонтний період. Виконані заходи продовжують термін експлуатації теплотехнічних агрегатів більш ніж на 10 років.

«Не дивлячись на кризу в світовій металургійній галузі, яка призвела до оптимізації частини інвестпрограм заводу, реконструкція потужностей коксового цеху триває. Ремонт коксових печей є необхідною умовою для забезпечення стабільної та ефективної роботи всього підприємства. Це дозволить збільшити виробництво, поліпшити якість доменного коксу і знизити екологічне навантаження на навколишнє середовище», – зазначив генеральний директор «Запоріжкоксу» Олександр Третьяков.

Також в рамках програми по оновленню виробничих потужностей ведуться роботи з перекладки опалювальних простінків на коксовій батареї № 2. На ці цілі підприємство спрямує близько 50 млн гривень.

Нагадаємо, програма реконструкції коксових батарей № 5-6 є одним з основних стратегічних проектів інвестиційної програми «Запоріжкоксу». Капітальний ремонт із загальним бюджетом 250 млн гривень стартував в 2017 році. Планується виконати його поетапно в умовах діючого виробноцтва до 2023 року. Всього на «Запоріжкоксі» експлуатується три коксових батареї. Продуктивність коксових батарей № 5-6 становить 720 тисяч тонн в рік.

Останні новини
Меню