«Запоріжкокс» продовжує реалізацію програми капітального ремонту обладнання коксового цеху

У 2023 році «Запоріжкокс» Групи Метінвест продовжує виконання річної програми з капітального оновлення виробничих потужностей коксового цеху з об’ємом інвестицій 180 млн гривень.

У межах реалізації програми оновлення виробничих потужностей «Запоріжкокс» Групи Метінвест реалізує черговий етап капітального ремонту коксової батареї № 2. У червні 2023 року розпочато перекладання п’яти простінків камер коксування, виконується керамічне наплавлення печей. Капітальний ремонт проводиться в умовах діючого виробництва, що дозволяє підтримувати заплановані обсяги виробництва. На комплексі КБ №2 також виконується ремонт вагона гасіння та коксовиштовхувача, оновлення допоміжних майданчиків та залізничних шляхів.

На коксовій батареї № 5 завершено ремонт коксовиштовхувача, монтаж рукавних фільтрів та повітропроводів. Наразі фахівцями цеху спільно з підрядниками виконується капітальний ремонт вуглезавантажувальної машини та вагону гасіння.

«Проведення ремонту коксових батарей та допоміжного обладнання цеху – системна робота, від якої залежить життєдіяльність підприємства в умовах військового часу. Серед комплексу заходів, що забезпечують сталу роботу камер – використання керамічної наплавки печей. Ця технологія дозволяє підтримати роботу камер і в той же час виконати більш міцну герметизацію швів камер коксування, підвищити термостійкість усієї вогнетривкої кладки», – зазначив генеральний директор «Запоріжкоксу» Олександр Бехтер.

Головним підрядником ремонту виступає завод «Запоріжвогнетрив», що з початком повномасштабної війни розширив лінійку вогнетривів для коксових батарей «Запоріжкоксу» та опанував процес їх футерування.

Останні новини
Меню