«Запоріжкокс» Групи Метінвест завершив капітальний ремонт коксової батареї № 2

У межах реалізації програми оновлення виробничих потужностей «Запоріжкокс» Групи Метінвест завершив черговий етап капітального ремонту коксової батареї № 2. Інвестиції в оновлення пічного фонду становлять 120 мільйонів гривень.

Капітальний ремонт коксової батареї стартував у серпні минулого року, але був призупинений на час гарячої консервації обладнання підприємства спричиненої воєнними діями. У квітні 2022 року, з виведенням обладнання з режиму простою, проведення ремонту було відновлено силами підприємств Метінвесту – «Метінвест-Промсервіс» та «Запоріжвогнетрив».

На коксовій батареї № 2 виконано ремонт п’яти простінків камер коксування, проведено заміну елементів армування, броней та анкерних колон на печах. Виконано ремонт газопідвідної та газовідвідної арматури. Капітальний ремонт проводився в умовах діючого виробництва, що дозволило продовжувати випуск доменного коксу.

Проведений ремонт подовжить термін експлуатації агрегату та знизить навантаження на навколишнє середовище.

Нагадаємо, в листопаді 2021 року «Запоріжкокс» завершив капітальний ремонт коксових батарей № 5-6. Інвестиції в п’ятирічний комплекс відновлювальних робіт на коксових батареях № 5-6 за весь період склали близько 400 млн гривень.

Останні новини
Меню