Навіщо ми зробили ресурс «Активи Групи СКМ на Донбасі»

Наталя Ємченко, Директор зі зв’язків з громадськістю та комунікацій СКМ:

Цього тижня ми запустили інформаційний продукт, що розповідає про те, що відбувалося і відбувається з бізнесами Групи СКМ, що перебувають у зоні воєнних дій. Як на території підконтрольній української влади, так і за лінією дотику. Вийшла дуже важка, дуже сумна історія, яку ми назвали «Активи Групи СКМ на Донбасі. Поточний статус».

У цьому своєму пості я хочу розповісти навіщо ми це зробили, про що хотіли таким чином повідомити, чому вважаємо вкрай важливим і для Групи СКМ, і для Донбасу, і для всієї України.

Ми це зробили для того, щоб на прикладі наших підприємств наочно показати, що насправді відбувалося у зоні воєнних дій і до яких жахливих наслідків призвело. Розділ «Хроніка» дає докладну зведення сталися руйнувань підприємств Групи, в результаті яких суттєво постраждали, зокрема, Авдіївський коксохімічний завод, Єнакіївський металургійний завод, його Макіївська філія, Харцизький трубний завод, Луганська ТЕС, а також інфраструктура десятків населених пунктів – системи водопостачання, лінії електропередач, залізничні мости і багато інші об’єкти в зоні військових дій. І це не просто руйнування, це справжні трагедії людей з десятками загиблих, сотні поранених і десятками тисяч втратили роботу, дах над головою і засобів до існування.

Ще ми це зробили для того, щоб дати докладний і розгорнуту відповідь на питання про те, як в цих умовах працюють наші підприємства та компанії, як виконують свої зобов’язання, як відновлюють зруйновані об’єкти, яку допомогу надають потрапили в біду людям. Про масштаби цієї допомоги можна судити по винесених на першу сторінку цифр – 47 підприємств у Донецькій і Луганській областях, більше 124 тисяч співробітників, про яких ми продовжуємо піклуватися, 600 міст і селищ, яким ми допомагаємо відновлювати зруйновану інфраструктуру. Про практичних прикладах допомоги – відновлення водопроводів, ліній електропередач, ремонті мостів та об’єктів соціальної сфери, прямої допомоги людям – можна прочитати в розділі «Новини» та в коментарях наших директорів і зовнішніх експертів.

Нарешті, ми це зробили для того, щоб припинити і запобігти спекуляції і вигадки щодо окремих активів.

З об’єктивних причин ми поки не змогли оцінити загальний збиток, понесений в результаті військових дій, або необхідний масштаб відновлювальних робіт в матеріальному вираженні.Коли нас запитують про це або просять прокоментувати зроблені кимось іншим розрахунки, ми чесно відповідаємо – занадто довго тривали військові дії, занадто крихке ще затишшя, щоб підрахувати збиток і необхідні для відновлення кошти.

Поки ж ми продовжуємо виконувати свої зобов’язання, продовжуємо допомагати людям і проводити відновлювальні роботи там, де це можливо. А з дня запуску цього ресурсу ще й публічно і системно розповідати про це. Ми дуже сподіваємося, що ця розповідь стане ще одним додатковим аргументом на користь необхідності остаточного завершення військових дій і встановлення миру.

Ознайомитися з ресурсом «Активи Групи СКМ на Донбасі. Поточний статус »можна за посиланням – http://rebuild.scm.com.ua. Звичайно, цей «Статус» буде регулярно і постійно доповнюватися. І ми дуже сподіваємося, що доповнюватися інформацією лише про масштабні відновлювальні роботи.

Останні новини
Меню