Українські лікарні отримали більш ніж 600 тонн кисню від Метінвесту

Українські лікарні отримали більш ніж 600 тонн кисню від Метінвесту

Група Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова активно допомагає українським медикам у боротьбі з пандемією, забезпечуючи лікарні обладнанням та медикаментами. Лише у жовтні Метінвест поставив понад 600 тонн до лікарень Києва та ще восьми областей України для лікування хворих на коронавірус. Про це заявив директор департаменту регіонального розвитку Групи Олександр Вишняков в ефірі шоу “Свобода слова” Савіка Шустера.

– Метінвест – це найбільший металургійний холдинг. Як соціально відповідальний бізнес ми завжди пріоритетно спрямовуємо інвестиції саме в медицину, тому що ці інвестиції рятують життя. Це найцінніше, і це філософія Ріната Ахметова, – повідомив директор департаменту регіонального розвитку Групи Метінвест Олександр ВИШНЯКОВ.

Кисень у лікарні для лікування хворих на коронавірус Метінвест постачає з минулого року.

– У містах присутності компанії ми вийшли з ініціативою забезпечувати лікарні киснем та побудувати кисневі станції, щоб відмовитися від балонів. Тому лікарні Маріуполя, Запоріжжя, Покровська, Авдіївки сьогодні отримали нові станції, які вже працюють, і туди Метінвест безкоштовно постачає кисень, – розповів ВИШНЯКОВ.

– У жовтні, під час дефіциту кисню на ринку та зростання захворюваності, ми почали отримувати звернення від лікарів, від виконавчої влади – усі просили допомогти киснем. Тому ми зібрали оперативний штаб, створили план дій та відреагували на всі запити, які були, – додав директор департаменту.

Наразі Метінвест відвантажує лікарням у середньому близько 80 тонн кисню на добу. Одна тонна кисню допомагає вижити приблизно 100 пацієнтам. Таким чином, завдяки кисню, виробленому Групою Метінвест, щодня підтримується життя 8000 українців.

– Виробництво сталі та порятунок життів – це непорівнянні речі. Ми віддаємо все, щоб продовжувати рятувати життя українців, – наголосив ВИШНЯКОВ.

У металургії кисень необхідний для того, щоб виробляти сталь чи чавун. Кисень використовується як продукт горіння в технологічному ланцюжку. Кисень, який одержують у ході сепарації на металургійних підприємствах, за своїми параметрами відповідає медичному.

Кисень на комбінатах перевіряють лабораторії, атестовані Держлікслужбою. Згідно з цими пробами, його можна застосовувати для пацієнтів, хворих на COVID-19. На початку цього тижня в українських лікарнях почав закінчуватись кисень для хворих на коронавірус. Проблеми виникли з двох причин: по-перше, хворі з новим штамом коронавірусу «Дельта» потребують кисню більше. А по-друге, два основні виробники кисню в Україні зупинилися на плановий ремонт. Ще один завод закрився через технічні несправності. Але металурги прийшли на допомогу у боротьбі з коронавірусом.

Загалом за 15 років свого існування Метінвест направив близько 350 мільйонів гривень у сферу охорони здоров’я. Зокрема, лікарні Запоріжжя, Маріуполя, Авдіївки та Покровська отримали нові кисневі станції, які сьогодні стабільно працюють та рятують життя, а Метінвест безкоштовно передає їм кисень.

Останні новини
Меню