На «Запоріжкоксі» продовжується капітальний ремонт коксової батареї №2

Завод «Запоріжкокс» Групи Метінвест продовжує реалізацію програми капітального ремонту пічного фонду коксового цеху, зокрема – коксової батареї №2 з об’ємом інвестицій 60 млн гривень.

Протягом 2024 року виконано перекладання двох простінків камер коксування, проведено заміну елементів армування, броней та анкерних колон на печах. В межах реалізації програми у 2024 році планується перекладання ще двох простінків камер коксування. На комплексі КБ №2 також виконується ремонт тушильного вагону, оновлення допоміжних майданчиків та залізничних шляхів.

«Попри близькість фронту та інші виклики, пов’язані з повномасштабною війною, підприємство продовжує свою стабільну роботу з забезпечення металургів якісним коксом. Ключовим фактором стабільного виробництва є справність основного обладнання – коксових батарей. З початку 2022 року на капітальне оновлення коксових батарей №2 та №5-6 підприємством спрямовано понад 276 млн гривень», – зазначив генеральний директор «Запоріжкоксу» Олександр Бехтер.

Головним підрядником ремонту виступає завод «Запоріжвогнетрив», який з початку повномасштабної війни розширив лінійку вогнетривів для коксових батарей «Запоріжкоксу» та опанував процес їх футерування.

Капітальний ремонт проводиться в умовах діючого виробництва, що дозволяє підтримувати заплановані обсяги виробництва коксу. Проведений ремонт подовжить термін експлуатації агрегату та знизить навантаження на навколишнє середовище.

Останні новини
Меню