На ПАТ «Запоріжкокс» пройшла конференція представників коксохімічних підприємств України

27-28 жовтня 2015 року на ПАТ «Запоріжкокс» пройшла практична конференція керівників і фахівців коксохімічного виробництва України – ПАТ «Авдіївський КХЗ», ПАТ «МК «Азовсталь», ПАТ «ЄВРАЗ Дніпродзержинський КХЗ» та ряду інших підприємств.

Головною темою обговорення конференції стало питання вдосконалення технології виробництва, підвищення якості коксохімічної продукції і зниження витрат. В рамках проведення конференції була організована виробнича екскурсія, в ході якої учасники ознайомилися з роботою основних цехів ПАТ «Запоріжкокс».

«В умовах низького попиту на метал і падіння цін металурги сьогодні шукають різні можливості для оптимізації свого виробництва і зниження витрат. Наше головне завдання сьогодні: випускати в Україні дешевий кокс хорошої якості, тим самим скорочуючи обсяги його імпорту і витрати виробників», – зазначив генеральний директор ПАТ «Запорожскокс» Віталій Литовка.

Всього в ході конференції обговорювалося близько десяти дискусійних тем. Зокрема, представники Авдіївського КХЗ, де за минулий рік з-за військових дій відбулося дванадцять зупинок виробництва, поділилися з колегами своїм досвідом виведення коксових батарей на гарячу консервацію з їх подальшим запуском.

Місце проведення конференції було обрано з урахуванням того факту, що ПАТ «Запоріжкокс» сьогодні – це стабільно працююче підприємство галузі, яке забезпечує якісною сировиною металургійне виробництво одного з найбільших металургійних підприємств України – комбінату «Запоріжсталь».

Довідка:

ПАТ “ЗАПОРІЖКОКС” – одне з найбільших виробників коксової продукції для металургії, одне з найбільших експортерів пеку кам’яновугільного електродного в Україні. ПАТ “ЗАПОРІЖКОКС” було введено в експлуатацію в 1934 році.

Сьогодні ПАТ “ЗАПОРІЖКОКС” має повний технологічний цикл переробки коксохімічних продуктів. В даний час ПАТ «ЗАПОРІЖКОКС» – найбільший експортер коксу в Україні. Виробляє 10% усього виробленого коксу.

Основна продукція ПАТ “ЗАПОРІЖКОКС”: кокс доменний, кокс горішок, коксова дрібниця, сульфат амонію, сірка газова та колоїдна, пластифікатори бетону, масло антраценове, дегти для дорожнього будівництва, паливо котельне.

Прес-центр ПАТ «Запоріжкокс»

Останні новини
Меню