Метінвест і Primetals Technologies підписали меморандум про співпрацю щодо декарбонізації

Метінвест, міжнародна вертикально інтегрована група металургійних і гірничодобувних компаній, підписала меморандум про співпрацю із Primetals Technologies, міжнародним лідером у галузі інжинірингу, будівництва та надання послуг для всього життєвого циклу обладнання підприємств металургійної промисловості. Документ підписали сьогодні під час першого міжнародного форуму «Декарбонізація сталевої індустрії: виклик для України» в Києві.

У цьому меморандумі сторони домовилися про реалізацію спільних проєктів у сфері сталого розвитку галузі. До них належать спільні ініціативи у сфері науково-дослідних робіт у рамках фінансування Horizon Europe і Дослідницького фонду з вугілля та сталі, пов’язані з кліматичними та екологічними проблемами у сталеливарній промисловості. Співпраця спрямована на роботу над технологічними рішеннями, які можуть бути впроваджені на виробничих підприємствах Метінвесту, а також над перспективними технологіями та рішеннями для всього ланцюжка постачання металургійної та гірничодобувної промисловості, щоб прискорити процес декарбонізації Метінвесту. Сфери взаємного інтересу містять енергоефективне й інноваційне виробництво сталі на основі DRI (заліза прямого відновлення), уловлювання та утилізацію вуглецю і металургійного газу.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков:

– Метінвест продовжує шукати можливості для досягнення вуглецевої нейтральності в майбутньому. І ми вважаємо, що співпраця з таким досвідченим технологічним лідером, як Primetals Technologies сприятиме досягненню проміжної мети декарбонізації і зробить значний внесок у забезпечення кліматичної нейтральності з нульовими викидами парникових газів. Це і є головна мета Європейського зеленого курсу, яка відповідає зобов’язанням ЄС і України щодо глобальних кліматичних дій у рамках Паризької угоди.

Виконавчий віце-президент і член правління Primetals Technologies Норберт Петермайєр:

– Ми давні технологічні партнери Метінвесту з моменту його заснування і пишаємося тим, що супроводжуємо Метінвест на його шляху до досягнення цілей із декарбонізації. За десятиліття інновацій, орієнтованих на клієнта, Primetals Technologies стала першопрохідцем у галузі революційних технологій, і ми впевнені, що таке партнерство допоможе сформувати майбутнє металургійного виробництва.

Довідкова інформація

Primetals Technologies зі штаб-квартирою в Лондоні (Великобританія) є світовим лідером у галузі інжинірингу, будівництва та забезпечення життєвого циклу підприємств металургійної галузі. Компанія пропонує повний комплекс технологій, продуктів і послуг, що містить інтегроване електрообладнання та автоматизацію, цифровізацію та екологічні рішення. Діяльність компанії охоплює кожен етап ланцюжка виробництва чавуну і сталі – від сировини до готової продукції – і містить новітні рішення для сектора кольорової металургії. Primetals Technologies – спільне підприємство Mitsubishi Heavy Industries і партнерів, у якому працює близько 7 000 співробітників у всьому світі.

Метінвест – вертикально інтегрована група гірничо-металургійних компаній, що управляє кожною ланкою ланцюжка постачання – від видобутку і переробки залізної руди і вугілля до виробництва і реалізації напівфабрикатів і готової металопродукції. До її складу входять металургійні і гірничодобувні підприємства в Україні, ЄС, Великобританії та США, а також збутова мережа на всіх ключових світових ринках. Стратегічна мета Метінвесту – стати провідним вертикально інтегрованим виробником сталі в Європі, що забезпечує, незважаючи на циклічність ринків, стійкі показники зростання і прибутковості, а також дохідності інвестицій вище галузевих стандартів. У 2020 році виручка Групи становила 10,5 млрд доларів США, а рентабельність за показником EBITDA – 21%.

Останні новини
Меню