Коронавірус в Україні: чим унікальні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

Висококласні апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) SERVO-I UNIVERSAL и SERVO AIR шведського виробництва, які Фонд Ріната Ахметова передав МОЗ України, в числі найсучасніших у світі. Про це розповіла лікарка-анестезіолог Олена Хоменко, представник фірми-виробника Maquet в Україні. За її словами, такі апарати ШВЛ тепер як ніколи актуальні як в Україні, так і за кордоном. Їх виробник входить до п’ятірки найвідоміших світових компаній даної галузі.

 

«Це безумовно якісне обладнання. Якщо говорити про небезпечні інфекції в цілому, то ці апарати ШВЛ мають ряд додаткових переваг. Їх дуже легко дезінфікувати, також є дві запасні частини каналу видиху пацієнта. Це дозволяє один апарат використовувати дуже швидко для надання допомоги наступному пацієнту. І не витрачати добу і більше на дезінфекцію, перш ніж використовувати його для іншого пацієнта», – пояснила Олена Хоменко.

Вона також зазначила, що апарати ШВЛ цього типу мають повний потенціал для проведення респіраторної підтримки пацієнта: від неінвазивної до інвазивної. Тому можна надавати допомогу пацієнтам вагою від 2 кг, тобто діткам, і дорослим – до 250 кг.

«У цих апаратах є звичайний та інтелектуальний режими вентиляції легенів. Останній підказує лікарям, як максимально якісно надати допомогу. Більш того, пацієнту з таким обладнанням набагато комфортніше дихати: апарат підлаштовується під нього», – сказала представниця шведського виробника.

Фонд першим в країні відреагував на небезпеку поширення коронавірусу. За особистим рішенням Ріната Ахметова, в найкоротші терміни для українських медиків придбано обладнання для ефективного лікування ускладнень, що виникають у хворих на коронавірус, а також засоби захисту для медиків. Перелік головних медичних потреб країни був розроблений в координації з МОЗ України.

Фонд Ріната Ахметова вже передав МОЗ України дві партії висококласних апаратів ШВЛ штучної вентиляції легенів шведського виробництва. А також ізолюючий мобільний бокс, захисний біологічний і протихімічний костюм, 400 захисних одноразових комбінезонів, 10 тисяч захисних масок, безконтактні термометри, багатошарові респіратори, окуляри.

Фонд закуповує для Донецької області аналізатор експрес-тестів на коронавірус в комплекті з тест-картриджами для нього. Аналізатор буде доставлено в лікарню Маріуполя. Він дозволить в лабораторних умовах проводити експрес-тестування (найефективніший спосіб виявлення захворювання) і значно прискорити діагностику коронавірусу.

Ще 22 апарати ШВЛ встановлені в автомобілях неонатальної швидкої допомоги, переданих Фондом по всіх областях країни за проєктом «200 швидких для України».

Як стало відомо 19 березня, Рінат Ахметов направляє 300 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19. Для цього він об’єднав усі ресурси – Благодійного Фонду, ФК «Шахтар”, компаній ДТЕК, «Метінвест» та інших активів SCM для допомоги Україні. За особистим рішенням Засновника, Фонд Ріната Ахметова для всієї країни закупить ще 300 тисяч експрес-тестів на коронавірус. Якнайшвидше їх буде передано до Стабілізаційного фонду, ініційованого Президентом України. Крім того, додатково буде придбано як мінімум 200 апаратів ШВЛ, необхідних для порятунку життя людей, а також інше обладнання.

Джерело:

https://akhmetovfoundation.org/news/koronavirus-v-ukraini-chym-unikalni-aparaty-shvl-vid-fondu-rinata-ahmetova

Більше новин: https://akhmetovfoundation.org/news/

Останні новини
Меню