Юрій Риженков: «Кожен у команді Метінвест робить свій вклад в наближення перемоги України»

21 квітня Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков відвідав Запоріжжя та зустрівся з трудовими колективами підприємств Компанії.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков разом із Генеральним директором комбінату «Запоріжсталь» Олександром Мироненко відвідали Центр реабілітації та реінтеграції переселенців у Запоріжжі. Центр було створено для співробітників компанії та їхніх сімей, які постраждали внаслідок воєнних дій та евакуювалися до Запоріжжя. Вимушеним переселенцям у Центрі надається консультативна, психологічна та медична допомога, приймальня Центру кар’єри Метінвест надає поміч у працевлаштуванні на підприємства Компанії та комунальні заклади міст присутності. Лише за перший тиждень роботи до Центру звернулося близько чотирьохсот маріупольців. Понад 100 людей отримали психологічну підтримку та медичну допомогу на базі Центру. Близько 300 людей виявили бажання працевлаштуватись у Запоріжжі. Юрій Риженков також відвідав один із соціальних об’єктів Метінвесту, де наразі проживають вимушені переселенці з Маріуполя, працівники підприємств Компанії разом із родинами.

В рамках робочого візиту Юрій Риженков відвідав доменний цех комбінату «Запоріжсталь», який після тривалої консервації ввів в роботу дві домені печі. СЕО Метінвест завітав до гуманітарного хабу Центру координації гуманітарної місії Компанії, де співробітники-волонтери формують гуманітарні вантажі для міст, що постраждали від воєнних дій.

«Запоріжсталь» і в мирний час – це одне із ключових підприємств, яке робить вагомий внесок в економіку України. У воєнний час, коли війна змусила замовчати величезні та надважливі для національної економіки підприємства по всій Україні, будь-яке працююче виробництво – це особливо важливе підприємство для країни. Ми робимо усе можливе для того, щоб сьогодні закласти підвалини надійного майбутнього: працюємо над новою логістикою та освоєнням нових продуктів, забезпечуємо зайнятість евакуйованих спеціалістів Метінвесту, аби зберегти команду», – зазначив Юрій Риженков.

Генеральний директор Метінвесту зустрівся з представниками трудових колективів «Запоріжсталі», «Запоріжкоксу», «Запоріжвогнетриву», Запорізького ливарно-механічного заводу та «Каметсталі», дав відповідь на актуальні питання стосовно роботи підприємств, ситуацію на економічному ринку та наміри компанії. Юрій Риженков запевнив колектив, що Метінвест зробить все можливе, аби відновити підприємства у понівечених війною містах та знову запрацювати на повну силу під українським прапором.

«Мотивація України та українців у цій страшній війні чітка та міцна: ми захищаємо свою землю, свої домівки, рідних та близьких, своє право на життя у мирі на своїй землі. Ми не забираємо, не руйнуємо чуже – ми відстоюємо своє, рідне. І це надає сил та світлої віри у перемогу України у ці темні дні. І кожен у команді Метінвест – у кар’єрі, біля доменної печі, прокатного стану, у гуманітарному хабі – робить свій неоціненний вклад в наближення дня перемоги України. Ця єдність і є наша непереможна зброя», – зазначив Юрій Риженков.

Останні новини
Меню