10 000 ветеранів праці отримали допомогу Фонду Ріната Ахметова

Фонд Ріната Ахметова разом із компаніями ДТЕК і Метінвест передали 10 000 продуктових наборів ветеранам праці в Донецькій та Луганській областях.

«Епідемія коронавірусу найболючіше вдарила по літнім людям, у тому числі ветеранам праці. Це особлива категорія пенсіонерів – люди, які багато років важко працювали в промисловій сфері, жертвували своїм здоров’ям заради процвітання України. Тому Фонд Ріната Ахметова передав 10 тисяч продуктових наборів для ветеранів Донбасу – регіону, який довгі роки залишається промисловим серцем країни», – розповіла Ірина Блажан, директорка проєктів і програм Фонду.

Вона додала, що ветерани праці Донецької та Луганської областей як ніколи потребують допомоги. Шість років життя в умовах збройного конфлікту позначилися на без того небогатирському здоров’ї тисяч людей похилого віку. А епідемія та карантин стали ще одним важким випробуванням, особливо для тих, хто залишився самотнім. Тому допомогу Ріната Ахметова ці люди дійсно дуже чекають.

«Усі продуктові набори доставлені у травні адресно, з дотриманням усіх необхідних карантинних норм», – підкреслила Ірина Блажан.

Один із тих, хто отримав допомогу Ріната Ахметова, ветеран праці Всеволод Кулик з Маріуполя. У свої 88 років чоловік дасть фору багатьом молодим: захоплюється фотографією, освоїв фотошоп і вчить комп’ютерної грамотності інших. Через карантин довелося забути про викладання і прогулянки, що особливо пригнічує ветерана праці. Акція Фонду стала для нього приємною несподіванкою.

«Приємно, що Рінат Ахметов думає про нас. Особливо зараз, коли літнім людям навіть відкривати двері на вулицю не радять», – каже Всеволод Кулик.

Доставили допомогу Ріната Ахметова і ветерану праці Лідії Прудкій з Добропілля. Рідні жартома називають її енерджайзером, бо навіть напередодні 80-річного ювілею жінка буквально ні хвилини не сидить без діла. Хоча працювати на збагачувальній фабриці свого часу довелося чимало. Карантин трохи збавив темп її життя, жінка суворо дотримується всіх заходів безпеки.

«Велике спасибі за допомогу, що не забуваєте і підтримуєте нас, пенсіонерів. Адже зараз не особливо походиш по магазинах, по ринках – намагаємося вдома сидіти», – розповіла Лідія Прудка.

В основі акції допомоги ветеранам праці – один із головних принципів роботи Фонду Ріната Ахметова: допомагати тут і зараз тим, кому це необхідно найбільше.

Останні новини
Меню